Zie ook
Om met je klas aan een wedstrijd te kunnen meedoen, moet je er één of meer evenementen voor inrichten1. Leerlingen nemen dan deel aan één van deze evenementen. Je kan meerdere evenementen inrichten voor dezelfde wedstrijd.
De evenementen van je school vind je op de Start-pagina. (Eerste optie in het menu bovenaan.)
Een evenement heeft een aantal instellingen
Een evenement aanmaken is echter niet voldoende!
Leerlingen kunnen niet zomaar deelnemen aan een evenement. Ze moeten eerst hiervoor toelating krijgen - ingeschreven zijn bij dat evenement. Je kan enkel leerlingen inschrijven die reeds geregistreerd zijn bij het systeem. (Zie registratie - maar een enkele leerling kan je ook nog registreren op de inschrijvingspagina.)
Leerlingen inschrijven doe je op de detailpagina van het evenement. Inschrijven gebeurt daar klas per klas: vink, per klas, in de rechterkolom de leerlingen aan die aan het evenement mogen deelnemen en druk daarna op de knop ‘Aanpassen’ bovenaan diezelfde klas om je aanpassingen te registreren. (Je kan ook een ganse klas in één keer aan- of uitvinken met het vinkje in de kop van de kolom.)
Om een evenement op te starten, moet je het openen opdat leerlingen eraan kunnen deelnemen. Een evenement voor de officiële wedstrijd kan pas geopend worden als de wedstrijd zelf is geopend.
Na afloop van het evenement moet je het sluiten. Bij een beperkte (school)wedstrijd kunnen de leerlingen hun resultaten zien en de oplossingen en bijkomende feedbackinformatie zien zodra het evenement gesloten is. Bij de officiële wedstrijd kan dit pas nadat ook de wedstrijd zelf is gesloten.
Terwijl een evenement open is, kan je op de detailpagina van het evenement zien welke leerlingen deelnemen en kan je zien hoeveel tijd ze nog hebben. In geval van problemen kan je een leerling bijkomende tijd gunnen of een leerling die zijn deelname per ongeluk heeft afgesloten, terug toelaten.
Een evenement kan verwijderd worden, bijvoorbeeld wanneer je het met de verkeerde leeftijdsgroep hebt aangemaakt, zolang er nog geen leerlingen aan dat evenement hebben deelgenomen. Inschrijvingen bij dat evenement gaan dan verloren. Vergeet dus niet die leerlingen bij een ander evenement in te schrijven.
In een vorige versie van de software heetten evenementen lokale wedstrijden. ↩
De meeste wedstrijden worden aangeboden in het Nederlands en het Frans, en meer recent ook in het Engels. ↩
Als je een testwedstrijd organiseert (gebaseerd op een vroegere Bebras-wedstrijd) vooraleer je aan de ‘echte’ wedstrijd meedoet, zorg dan dat de titel van de bijbehorende evenementen dit weerspiegelt zodat een leerling niet per ongeluk aan het verkeerde evenement meedoet. (Als je het testevenement goed hebt afgesloten, kan dit niet gebeuren.) ↩